Astutus 24.-26.6.2015

Olin Ellan luona Pivarootsissa lomailemassa, kun huomattiin että Ella saattaisikin olla parasta aikaa kiimassa ja siitä sitten yhteys orin omistajaan ja kuinka ollakkaan aikataulut sopi ja eikun oria hakemaan. Hieman siinä vaiheessa alkoi kädet tärisemään ja pulssi nousemaan, että herran jestas nytkö se tapahtuu. Apua ! :)
En ole koskaan ollut mukana itse astutuksessa, joten kaikki oli hieman jännittävää ja pelottavaa ja outoa.

Kävimme hakemassa orin muutaman kilometrin päästä. Oriksi oli siis valikoitunut Aachen, 2006 vuonna syntynyt komea ori, jonka luonne on aivan hurmaava. Niin hyväkäytöksistä ja lempeää oria ei kovin montaa ole eteeni osunut :)

ori Aachen

Ekana iltana keskiviikkona (24.6.) ei Ella ollut vielä oikein valmis, mutta torstai iltana olikin jo Ellan mieliala muuttunut ja niin pääsin todistamaan oman varsan alkuun saattamista. Seurailin itse astutusta vähän matkan päässä, parempi oli antaa ammattilaisten hoidella hommat. Voi sitä tunteiden myrskyä !! Kaikki sujui hienosti ! Perjantai aamuna otettiin vielä hommat uusiksi, joten nyt on aikasta hyvät fiilikset siitä että Ella olisi kantavana tai raskaana tai miten se nyt oikea oppisesti sanottaisiinkaan.


Vielä ei tosin uskalla hurrailla, sillä nyt on laitettu aamukampalaskuri, odotellaan seuraavaa kiimaa ja sitä ei nyt sitten saisi tulla. Ultrallahan asian voisi todeta jo aikaisemminkin, mutta päädyttiin odottamaan sillä meillä ei ole mitään kiirettä eikä maailma kaadu vaikkei nyt tällä erää tärppäisikään. Tosin molempien sekä Ellan että Aachenin tiinehtyvyys on ollut hyvä, yleensä tärpännyt ekalla kerralla, joten saas nähdä !!

Lomani loppui ja sinne jäi mamma kesälaitumelle ja tallinpitäjien hyvään hoitoon. Nyt vain jännityksellä odotellaan.... ja kun toivottavasti kaikki menee hyvin ja Ella olisi kantavana niin varsan laskettu aika olisi n. 26.5.2016 (tiineyslaskuri) joka tietää sitä että sehän on otettava noille viikoille itsellekin "äitiysloma" :)

On tämä kyllä aika kutkuttavan jännittävän ihanaa!


Kommentit